top of page

Julestress og gavepes


Jeg vil ikke at jula skal begynne før i desember, men faktum er at mye kan gjøres i god tid før høytidsmaset setter inn. Fordel julegavehandelen over flere måneder så slipper du alle utgiftene på èn gang. Kjøp noen lekre julekort og skriv dem i god tid. En stressfaktor mindre! Joda, det går an å sende SMS til alle kjente og kjære på lille julaften, men er det særlig omsorgsfullt da? Alle setter pris på å få noe annet enn regninger i postkassa, og et julekort er en hyggelig avveksling samtidig som det viser at du gidder og at du bryr deg. Så, skriv dem tidlig og vær førstemann ute!

Er det vanskelig å finne den rette gaven til rett person? Den gaven som viser omtanke og at du kjenner vedkommende og vet hva han eller hun setter pris på? Kjempevanskelig! De fleste i vårt samfunn har det de trenger eller råd og mulighet til å kjøpe akkurat det de ønsker seg. Likevel er det hyggelig å gi eller motta en liten vennlig tanke fra noen som er viktig for oss. Kunst er garantert en unik gave, noe de ikke har fra før, og når du har valgt riktig viser du at du har tenkt og brukt omtanke før du har handlet. Du viser at du bryr deg om hvem mottakeren er. Du har stilt deg selv noen spørsmål om vedkommende som kan bidra til å ta en avgjørelse om hva som virkelig vil falle i smak:

  • Liker han kunst?

  • Har de nakne vegger i hjemmet sitt?

  • Hvilke hobbyer har hun?

  • Hvilke farger liker hun?

  • Reiser de mye?

  • Liker de musikk?

  • Er han sportsinteressert?

Det er mange ting å ta utgangspunkt i hvis du skal gi kunst i gave, men når du tar disse hintene i betraktning viser du også at du bryr deg, og at det er viktig for deg at gaven blir «helt riktig».

Featured Posts
Recent Posts