top of page

Hva i helvete driver hun med?


Som du kanskje har fått med deg har jeg et fotogalleri her http://randi-grace-nilsberg.artistwebsites.com/art/all/all/all/umbrella+series med paraplybilder jeg tok i forbindelse med en utfordring jeg fikk.

Jeg tok utfordringen litt videre og gikk ned på stranda for å fotografere ved havet. Jeg begynte med å ta et par bilder av paraplyen i sanda ved strandkanten. En liten båt med to fiskere passerte. Siden lyd bærer svært godt over stille vann kunne jeg høre hvert ord de sa: «Hva i helvete driver hun med? Tar hun bilder av en PARAPLY? " Akkurat der og da lo jeg litt innvendig, men jeg lurer på hvem som hadde ledd høyest hvis de hadde kommet tilbake to minutter senere.

Jeg hadde det perfekte bildet i hodet mitt av paraplyen flytende opp ned på vannet. Jeg gikk fort fra tanke til handling, snudde paraplyen og lente meg ut for å legge den forsiktig på vannet. Bølgene fra den lille båten var ganske hjelpsomme og dyttet paraplyen mot fjæra og meg. Jeg løp tilbake til kameraet som var klart på stativet og fikk tatt bildene mine.

SÅ, uten noen som helst forklaring, skiftet undervannsstrømmene retning og førte paraplyen lenger og lenger bort fra meg. Jeg prøvde å kaste stein på den andre siden av paraplyen for å få de små ringene i vannet til å skyve den innover igjen, men det var et resultatløst trekk. Paraplyen fikk større og større fart og begynte å komme ut av rekkevidde fra der jeg stod trygt og tørt på stranda. Det hele skjedde så fort at i stedet for å tenke så handlet jeg og vasset rett ut i det kalde vannet og fikk tak i paraplyen. Det var slutten av oktober, og normale folk bader ikke i oktober! Ikke i Norge, og i hvertfall ikke med klær på kroppen, lommene fulle av bilnøkler, mobiltelefoner osv! Jeg var såå glad de to mennene i båten ikke komtilbake akkurat i dette pinlige øyeblikket da jeg stod i vann til hoftene for å redde en paraply til 40 kroner!

Jeg gjør i det minste det som må til for det perfekte bildet! Det skal jeg ha! ;-)

Featured Posts
Recent Posts