top of page

Et bilde blir til

Det var en kald og dyster dag, men jeg ville ut og ta noen bilder og få litt frisk luft. Jeg dro til Borrevannet for å se om jeg kunne få et glimt av en bever jeg visste hadde vært aktiv i området for en stund siden. Flere trær var blitt tygd ned og blokkerte utløpet fra innsjøen, så det var ingen tvil om at Mr Beaver hadde vært der. Det var ingen tegn til ham, men jeg var fast bestemt på få med meg noen nye bilder hjem, så jeg begynte å lete etter andre fotomotiver.

Løvet som lå langs vannkanten var dekket av is. Jeg visste at det måtte være et kunstverk et eller annet sted under isen, men lyset var veldig svakt og ga for lite tekstur til isen og bladene under den. Jeg var sikker på at det var noe som kunne brukes til et eller annet, så jeg tok trykket noen ganger på utløseren. Da jeg kom hjem lastet jeg bildene inn på PC'en min og glemte dem i flere måneder.

Siden jeg har jobbet med abstrakt fotokunst den siste tiden, kom jeg plutselig til å huske disse ikke helt gode bildene og tenkte jeg skulle prøve å få til noe brukbart med dem. Jeg hentet fram et blått abstrakt bilde jeg tok i sommer og la det til som et lag sammen med det ene bildet av blader under is. Bildet var fortsatt veldig kjedelig og hadde ingen dybde, så for å gi det mer tekstur og gjøre det mer interessant brukte jeg filteret POSTER EDGE i Photoshop.

Vanligvis når jeg jobber med teksturer, ville jeg brukt FILE-PLACE og lagt det abstrakte blå bildet som det øverste laget, altså oppå bildet med løv, men denne gangen gjorde jeg det motsatte og brukte PLACE til å legge bladene som det øverste laget.

På den måten ble det blå abstrakte bildet et bakgrunnslag (background layer). I BLENDING MODE valgte jeg Linear Light og beholdt opacity på 100%.

Det er utrolig hva du kan gjøre med noen farger og et kjedelig bilde, litt kreativitet og Photoshop!

Ha det gøy!

Featured Posts
Recent Posts