top of page

Bildene jeg ville ha kastet

Av og til når jeg ser på andre fotografers bilder i konkurranser eller på utstillinger tenker jeg at hvis det hadde vært mine bilder, så ville jeg ha kastet dem. Denne tanken kommer ikke nødvendigvis fordi jeg synes bildene er dårlige eller fordi jeg ikke liker dem, men det er noe med at jeg ikke ville godkjent mine egne bilder av samme kvalitet. Ofte blir jeg litt for kritisk til egne bilder og unngår derfor å vise dem frem. Det hender jeg liker et bilde i det jeg tar det, men lurer på hva det var jeg drev med når jeg ser på det en stund senere. Andre ganger er det omvendt. Et bilde jeg ikke likte med en gang jeg tok det, blir plutselig perfekt når jeg studerer det noen år senere. Smaken og kravene til hva som er et godt bilde forandrer seg hele tiden.

For en stund siden så jeg noen delvis abstrakte bilder av løv, busker og kratt som en annen fotograf hadde tatt. Bildene hadde liten dybdeskarphet, og jeg syntes komposisjonen var ganske kaotisk. Jeg hadde neppe rammet dem inn eller lagt dem ut for salg hvis de var mine egne. Likevel var det noe med stemningen i bildene som fenget meg. Jeg ble inspirert til å leke litt med en egen serie med abstraksjoner.

Serien heter «Winter Softness» siden de har en mykhet over seg og viser skjønnheten i en kald vinter. Bildene er tatt med stor blender, noe som gir liten dybdeskarphet. Bare deler av bildene er skarpe, mens mange detaljer mer eller mindre forsvinner. Det er sånn det skal være! Uskarpheten gjør bildene mindre kaotiske, mykere og mer mystiske. Jeg håper de også gir betrakteren en behagelig opplevelse.

Bildene kan foreløpig kun kjøpes her:

http://randi-grace-nilsberg.pixels.com/collections/winter+softness

Bildene sendes da fra Storbritannia med 30 dagers returrett. Du kan velge bl a print i gallerikvalitet med eller uten ramme, print på lerret, akryl, metall osv. Puter, telefondeksler, vesker osv er også tilgjengelig.

Et begrenset opplag med signerte bilder kan kjøpes på forespørsel.

Featured Posts
Recent Posts