top of page

Kreativ utfordring nr 3 - TID

Denne utfordringen er litt diffus og kan tolkes på mange måter. Du velger helt hvordan du vil gjøre det.

Da jeg så denne oppgaven på lista mi, tenkte jeg umiddelbart på klokker. En utfordring som har med tid å gjøre må jo ha med en klokke eller fler! Hvis du googler «tid» og blar gjennom bildene er det akkurat det du finner. Mens du surfer og tiden går vil du også finne klokker med små føtter som springer rundt på nettet.

Det er lett å manipulere et bilde av en klokke ved å legge på føtter og andre ting i Photoshop, men denne gangen ville jeg ikke bruke Photoshop til annet enn beskjæring og kanskje noen mindre lysjusteringer. Jeg ville at bildet skulle være mest mulig ferdig i det øyeblikket jeg trykket på utløseren.

I hodet mitt ønsket jeg å illustrere at tiden faktisk går eller renner ut. (Eller kanskje den kommer? ) Men hvordan skulle jeg vise det uten å bruke Photoshop? Jeg fikk en idè om at en klokke enten skulle smelte eller flyte ut på den ene siden.

Etter litt grubling endte jeg opp med å lage cupcakes. Jeg serverte noen, og jeg spiste noen. Jeg dekorerte med melis og brukte mine beskjedne maleferdigheter til å male en klokke med sukkerkulør og konditorfarge. Jeg plasserte en cupcake i et lite fototelt og brukte en studioblits fra den ene siden. For å få tiden til å «renne» brukte jeg en hårføner.

Dette var min måte å løse oppgaven på, og her er mitt resultat:

Jeg er sikker på at du kan løse denne oppgaven på en helt annen og spennende måte. Så hvordan vil du illustrere tid på en kunstnerisk måte? Vil du male, skrive eller noe annet? Ta utfordringen, og del gjerne!

Featured Posts
Recent Posts
Archive