top of page

Kreativ utfordring nr 4 - DRIKKE


Et glass forfriskende drikke gjør deg kanskje mest tørst, men fotografering av væsker er alltid spennende. På min lange liste av fotoutfordringer har jeg "DRIKKE" som nummer 4. Det kan bli mange morsomme og kreative bilder av et glass med væske.

Jeg bestemte meg for å gå for vann siden det er gratis og ikke gjør omgivelsene fulle av flekker. Litt vannsøl kunne jeg selvfølgelig leve med.

Med kameraet på et stativ er det mulig å få et bilde av vannet som spruter når man kaster en isbit eller en skive sitron oppi et glass. Det lar seg gjøre på egenhånd, men å ha en assistent er så mye enklere. Med en hånd på utløserknappen er det vanskelig å treffe glasset eller mugga på riktig tidspunkt. Og å stole på en studioblits som ikke vil la deg bruke kontinuerlig opptaks-modus fordi den trenger tid til å lade mellom hvert opptak gjør det ikke enklere.

Jeg gjorde noen forsøk alene, men fant fort ut at med litt assistanse fra min sønn ble det mye enklere. Jeg fant ut at med modelleringslyset på studioblitsen ble lyset tilstrekkelig sterkt til at jeg kunne ta et serieopptak og dermed få flere bilder å velge mellom. Jeg belyste glasset bakfra med èn studiolampe og plasserte en annen studiolampe på siden av glasset og lot lyset reflekteres fra en paraply. Prøv gjerne med andre lyskilder. Det er mye du kan få til helt uten studioutstyr. Lek med lyset, ha det gøy og ikke vær redd for å eksperimentere!

Hvis det er maling og tegning som ligger ditt hjerte nærmest kan du studere hvordan lyset treffer ditt eget drikkeglass og se hvordan det endrer seg når du beveger det rundt. La dette være en inspirasjon til å lage noe kult og ha det gøy når du gjør det!

"Aqua" Dette bildet har fått en omgang med digitale teksturer.

Featured Posts
Recent Posts