top of page

Kreativ utfordring nr 5 - VARME

Hvordan fotograferer man varme?

For noen år siden var jeg med i en fotokonkurranse der temaet var varme. Det varmeste jeg kunne komme på var en smeltedigel med et eller annet glovarmt flytende metall. Jeg tok kontakt med Nauen Klokkestøperi og spurte om jeg fikk lov til å komme dit for å fotografere. De var veldig positive og lot meg komme når de skulle støpe en kirkeklokke. Et av bildene ser du nedenfor, og bare for å ha sagt det: Jeg vant konkurransen!

Nå, mange år senere var det første jeg tenkte på varmeelementene i stekeovnen når de er glødende røde av varme. Det virket litt kreativt men ikke på langt nær så spennende å jobbe med som smeltedigelen. men det krever mer planlegging og mye mer tid enn jeg hadde til rådighet.

Til slutt bestemte jeg meg for å lage et bilde av en varm kopp kaffe hvor du kan se dampen. Den varme dampen tilføyer noe ekstra til bildet og gir gode assosiasjoner til både varme og aroma.

Jeg brukte 2 studioblitzer, en fra siden og en bakfra og litt over koppen. I tillegg brukte jeg en hvit, gjennomskinnelig paraply og lot sidelyset gå gjennom denne. Siden dampen fra kaffen er hvit valgte jeg en sort bakgrunn for at den skulle være mer synlig.

For å få litt mer bevegelse og action fra dampen sparket jeg til bordet med foten min ............. og hva skjer da? Jo, kaffen renner over! Jeg sølte kaffe, men resultatet ble ganske interessant, så jeg gjorde det igjen og igjen!

Her er det ferdige bildet som også har fått noen teksturlag.

Varme er ikke bare de tingene du kan brenne deg på som flammer og ild, så tenk også på alternativer. Varme i menneskelige relasjoner gir et mangfold av fotomuligheter. Og så har vi jo varme pledd og varme sokker, varme dager og varme hender! Så gå ut og finn noe varmende du kan tegne, male, fotografere eller skrive om.

Har du andre ideer, så del dem gjerne i kommentarfeltet!

Lykke til!

Featured Posts
Recent Posts