top of page

Kreativ utfordring nr 6 - RØDT

Rødt er fargen for energi, lidenskap, handling og kjærlighet, men også for vold, forførelse , fare, sinne og eventyr. I fotografering og annen kunst kan fargen rød være et fantastisk midtpunkt i et bilde. Fargen er veldig populær som selektiv farge i bilder som ellers er i svarthvitt .

Makrofoto av blomst i is

Hvis du skulle male noe rødt, hva ville du velge? Jeg ville ikke bli overrasket om du valgte en rød rose, men hvis du ser omkring deg, hva ser du som er rødt? Mens jeg skriver dette sitter jeg i stua mi, og de eneste røde tingene jeg kan finne er i et maleri på veggen.

For gjøre noe litt annerledes bestemte meg for å gå for et low-key- bilde av mørke tekstiler som svarte klær med forskjellige mønstre og teksturer. Jeg brukte en rød t-skjorte og noen røde smykker for å holde meg innenfor oppdraget. Jeg brukte 2 studio blinker, en fra siden og en bakfra. Jeg lekte med forskjellige blenderåpninger og komposisjon.

Ideen er ikke nødvendigvis å fylle hele bildet med røde objekter, men å rette oppmerksomheten mot noe som er rødt. Mangelen på rødt kan være en annen interessant måte å tolke denne utfordringen. Eller, du kan lage en tolkning av det å «se rødt».

Et bilde av en rød sykkel i Amsterdam har fått teksturlag i Photoshop.

Nå er det din tur til å skape noe rundt fargen rød! Fotografere, male, skrive, lage en scrapbook-side, strikke eller bake! Hold fokus på fargen rød og bruk fantasien! Hva blir det til?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page